Mindfulness til virksomheder

mindfulness til virksomheder
MINDFULNESS

Mindfulness startede i USA i halvfjerdserne og blev dengang brugt til stressramte og til smertebehandling.

Mindfulness har ikke nogen religiøs tilknytning, dog arbejder man bl.a. med et værdisæt, som er taget fra Buddhismen. Så som venlighed, accept, tålmodighed, nybegynder sind (nysgerrighed), udholdenhed og mod.

Jeg tilbyder Mindfulness til virksomheder og enhver form for grupper. Det kan være også være som input til kurser eller seminarer.

Jeg har arbejdet med det hos virksomheder siden 2011, bl.a. LEGO, Simens og Fertin Pharma.

Mindfulness øger bl.a opmærksomhed og evnen til at fokusere

Mindfulness er en meditationsform, som øger vores opmærksomhed, evnen til at fokusere og tage bevidste valg, ligesom det er forebyggende mod stress, og giver ro i sind og krop. Man bliver bevidst om sine tanker og hvordan de påvirker ens oplevelser, og det man oplever i hverdagen. Man bliver bedre til at håndtere de udfordringer livet som helhed byder på, og være i det, som er lige nu.  Det er velegnet til grupper, da man arbejder personligt og behøver ikke at meddele sig. Det bedste resultat opnås ved at praktisere Mindfulness i en periode. Det kan også gives til enkeltpersoner, hvis der er særlige behov, stress eller anden belastning.

Der tilbydes input til kurser samt seminarer for alle

Ved kurser og seminarer får deltagerne indblik i, hvad det giver at udøve Mindfulness, og vi afprøver forskelligt. Tema kan vælges, hvis det ønskes.

Mindfulness til medarbejdere kan et forløb aftales x antal uger eller måneder, hvor jeg kommer regelmæssigt alt efter, hvad vi nu finder ud af sammen. En session varer 45 minutter.

I dag benyttes dette bl.a. i erhvervslivet, private og indenfor sundhedssektoren. Mindfulness er relevant for alle uanset baggrund og livssituation.

Hvordan foregår en session hos mig? Jeg har valgt at vi arbejder aktivt gennem meditation (ikke så meget teori). Man kan vælge, om man vil ligge på medbragt liggeunderlag, pude, tæppe eller lignende, eller sidde på en stol, det man nu har det bedst med.

I første session fortæller jeg lidt om Mindfulness ellers har hver session et tema, som jeg fortæller lidt om, og som jeg lægger ind i meditationen. Temaet kan være ”Vores tanker”, ”Stress”, ”Bekymringer”, ”glæde”, ”Accept”, m.m.

Vi arbejder med henblik på:

Mindre stress

At være i nuet

At tage bevidste valg

At få forståelse for tankespind

At håndtere ”Verden”, som den er

At møde sig selv – der hvor man er

Der arbejdes med:

Krop

Accept

Åndedrættet

Fokusområder

Opmærksomhed

Modstande og tilknytning

Mål:

At tage bevidste valg i stedet for autopilot

At blive bedre til at håndtere stresssituationer

At der bliver mindre modstand og fastholdelse

At vi er tilstede og opmærksomme, der hvor vi er

At få forståelse for tankespind og negativ tænkning

At få større tålmodighed for sig selv og omgivelserne

Lidt om mig

Som person går jeg efter glæde og positive energier, (hvis vi bruger vores rådige energi rigtig, får vi mere af den) og det er det, som jeg ønsker at give videre til andre.

De fleste oplever en meget dyb afslapning og velvære i kroppen og sindet, og nogen falder i søvn indimellem.

Man bliver bedre og bedre til at slappe af efter gentagne gange, dog er der mange, der oplever afslapningen fra første gang. Det har selvfølgelig også lidt at gøre med, hvordan man har det den dag.

Flere har sagt mig, at de tænker anderledes og kan klare mere end før Mindfulness.

Hvis man føler at være på vej til stress, kan det være gavnligt lige at give sig selv denne form for omsorg, hvor man ikke skal foretage sig noget, eller tænke på noget bestemt.

Flere han fået afklaret forskellige udfordringer alene gennem de forskellige temaer, eller ved en snak omkring det.  At få en ny vinkel på noget, kan ændre en situation.

Et par tilbagemeldinger fra medarbejdere på en af virksomhederne, hvor jeg arbejder:

“Jeg har benyttet mig af tilbuddet omkring 6½ år, sådan lidt on/of. De gange jeg ikke har været med, har enten været på grund af ferie eller travlhed. Jeg bruger Mindfulness til at få ro i hovedet, for at undgå stress, det er et godt afbræk i en travl hverdag.”

“Mindfulness giver mig bl.a. positiv energi, holder forstyrrende tanker væk, og giver bedre fokus til mine arbejdsopgaver.”

“Jeg får ro i hovedet, overskud og har lært, at man ikke skal bruge krudt på noget, som man ikke kan gøre noget ved alligevel. Og så er det ren selvforkælelse.”

Jeg nyder at komme til den ugentlige afslapning, og har efterhånden lært at bruge det derhjemme.

“Jeg deltager i Mindfulness, når det kan lade sig gøre, og jeg vil meget gerne fortsætte med det.”

Prisen for hver session på 45 minutter, hvis der er tale om et forløb er 800 kr. + moms. Der kan komme tillæg, hvis jeg skal bruge lang tid til transport/opfølgning eller forberedelse. Alt som vi aftaler.

Deltagelse ved Kurser/Seminarer koster 4.000 kr. + moms. Varighed 1-2 timer. Der kan evt. kommer kørselstillæg og forberedelsestid.